Tuesday, August 10, 2010

Fahamila perasaan sesama perempuan

pagi ni aku emosi. baru bangun tido. ditegur di YM. dihidangkan kisah-kisah rumah tangga yang aku sakit hati. sakit hati sebagai wanita kalau aku diperlakukan sebegitu. Wanita makhluk yang tabah tapi sekali disakit kan hati, sampai bila-bila luka tu stay.

benda ni tak berlaku pada aku. tapi to a good friend of mine. the second strongest woman i met after my mom. She is married since two years ago. A very devoted wife who's juggling between studying and marriage. Currently eating for 2 since 5 months ago.

She's been cheated by her husband approximately 2 years ago. Meaning since the beginning of the marriage.

Aku emosi. aku marah. aku sedih. lebih2 lagi yang puncanya juga seorang wanita. Lelaki memangla kau sorongkan pelacur pon layan. tapi perempuan tu tau yang lelaki tu dah bersuami, bakal ada baby. boleh selamba post dekat FB baru dapat hadiah dari boyfriend. Sapa boyfriend tu? Suami orang yang ada isteri ditinggal mengusung perut boyot pergi kelas turun naik bas sebab suami kedekut nak bagi kereta tapi boleh manjakan girlfriend yang dah sah-sah haram masuk neraka dengan kemewahan. ye aku marah!

mungkin korang cakap kawan aku tak pandai jaga suami la ape la.Honestly bandingkan kawan aku ngn aku, dia memang perfect. Cantik, penyabar, berdikari. Kalau kau dah busted husband kau kat hotel dengan perempuan lain, paling busuk pun kau maki hamun dia depan orang ramai. tapi dia tak. masih cool. masih cakap lembut-lembut. jumpa husband still cium tangan. still layan macam takde papa yang jadi.

tapi kawan aku tak.masih sabar. masih bagi peluang. Kau tahan ke sambutan anniversary ke dua cuma dapat phone call je dari husband tapi girlfriend dapat earring yang dihebohkan dekat Facebook? Kalau anniversary pergila jumpa isteri yang bawak anak kau.busuk-busuk pun belanja makan. jumpa dia. perempuan taknak hadiah mahal pun. takde hadiah pun takpe. tapi pergila jumpa.

ish emosinya aku.aku geram. kalau isteri yang jahat kau buat macam ni takpe. tapi isteri kau baik. sangat baik

lagi satu aku geram perempuan tu bole bincangkan plan - plan something la untuk kawan aku. plan ape?orang tu dah jadi bini orang. kau tu je mistress. tak sedar diri lagi.

LEpas ni sapa2 yang rasa potensi marriage wrecker tu, please la back off. aku betul-betul benci orang macam ni. tambah-tambah lagi orang tu dah ada anak. punyala banyak lagi lelaki kau nak ngan orang dah kawen buat ape. cheap gile. takyah la bagi alasan kuno just kawan ke, laki tu nak jumpa ka.blah blah. ni semua potensi. kau suka la. cuba kau jadii isteri orang tu. 2 tahun kena tipu. tup2 kantoi. ada anak lagi. hancur hati perempuan tau tak. so please la. jangan jangan jangan. kesian la sesama perempuan.

lagi satu, hari ni kau happy esok lusa karma tu datang balik lelaki orang tu boleh tipu kau lagi. sedangkan bini sendiri dia boleh tipu apatah lagi perempuan perasan disayangi macam kau. so fikir-fikir la. lepas ni sapa-sapa story mory ngan aku nak pergi jumpa suami orang although as friend but god knows your intention bak sini aku sembur sekali.sudah-sudah la. orang tu dah kahwin. faham tak!

3 comments:

Alex said...

Go go go!!!

r-mean said...

aq benci2

Anonymous said...

hmmm..this applies to me aso kan..hush hush..i wont do that..NEVER..visha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com