Friday, October 29, 2010

Jom Kahwin!

Sejak aku dah bagi tau mak abah aku nak kahwin, kepala aku start serabut. Serabut sebab pasal duit. Boleh ke gtu? Orang lain serabut fikir tanggung jawab. aku pasal duit. rata-rata blog kahwin yang aku pegi (ye aku segan nak tanya orang so aku pegi stalk blog orang) semua bagitau kalau takde at least rm15K takyah la fikir nak kahwin. aku punya saving baru half dari tu. mana nak cekau lagi separuh?

so last week, aku googled, yahooed apa lagi korang nak, asik ternampak benda alah ni:



Serious, suma blog bakal-bakal pengantin ade je iklan ni. Blog kad kahwin,hantaran, mak handam pak handam suma ada. so aku pun interested to know la kan since tagline die 'mana nak carik duit untuk orang pokai macam kau'... takde la. aku made up je but the message transferred to me almost like that la. so click la. dah tu E-book ropenye.....

mula-mula malas nak layan. tp ko tau tak kalau dah desperate tak berduit, ko buat ape sajork. so aku pun TERbeli la buku tu. tak mahai mana pon eh..rm20. tak sampai 10 minute bayar ada email. soh donlod. so aku donlod la. pastu tak baca pon..miahaha

sampai la beberapa hari kendian, aku pon start la baca. pergh!! memang best. dia cakap sikit2 je pasal hukum-hukum kahwin ni. tp fokus ngn pengurusan kewangan. memang bagus la. bagi idea tips macam mana nak jimat. nak tambah pendapatan. memang berbaloi for rm20.

serious stress woo pike hal duit. tapi takpe. dalam buku tu pun ada sebut. kalau niat ikhlas, insyaAllah semua urusan dipermudah. dipermudah je ye. bukan duit datang gedebuk atas kepala. so chaiyo!!

oh ye..kepada yg nak beli buku tu, mai la klik sini.berbaloi baloi orait!




p/s ye ni part time aku resell e-book nih. kalau berminat, beli la ye. tapi kot-kot rasa tak nak kawen lagi tp ingin membantu diriku ini berduit tahun depan, tolong la beli. eheh win-win situation bah..=)

5 comments:

Sue Andy's said...

nurol... amalkan bangun pagi dan baca ayat seribu Dinar. InsyaALLAH.

valentine87 said...

wah..beli ebook online..aku pon penah...tapi benda lain..hihi

eencyweency said...

kak nurul!congrats!!!*just read post psl kak nurul nak kawen* jemput la sy!sy nk tgk kak nurul kawen!(erk..xmalu)semoga semua urusan kak nurul dipermudahkan

Tihara said...

mmg nak kawen kena pakai byk duit..lepas kawen pn kena pk duit, nk setup brg2 rumah

redzuan said...

kawen lah kamu sblm kawu d kahwin kan.(redzuan, 2010)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com